Анкета на компанията Morning Consult е установила кой е актьорът, справил се най-добре с ролята на Човека-прилеп според американските кинозрители. И 39% от тях са посочили Крисън Бейл като любимия им Батман.

Вижте снимки >>

С 38%, на второ място в класацията, се нарежда Майкъл Кийтън, на трета позиция е Джордж Клуни с 19%, следва Бен Афлек с 18% и Вал Килмър със 17%, обяви The Hollywood Reporter.

Проучването е имало за цел да определи и най-добрата, според зрителите, актриса, която се е превъплътила в Жената котка. Разбира се, Холи Бери се налага на първо място, с 1% повече от Мишел Пфайфър, получавайки 42% одобрение. 26% от анкетираните са дали своя глас за Ан Хатауей.

Що се отнася до образа на Жокера - зрителите са определили за най-добър актьор в тази роля покойния Хийт Леджър. 60% от анкетираните са гласували за него. 58% са посочили за най-достоен Джак Никълсън, а 18% - Джаред Лето.

Участниците в анкетата трябвало да отговарят на въпрос дали имат благоприятно или неблагоприятно впечатление от представянето на даден актьор по специална скала, ето защо сборът от процентите при всеки персонаж не е равен на 100.

Скоро стана известно, че британският актьор Робърт Патинсън е бил избран за ролята на Батман в новата филмова трилогия за милиардера от Готъм Сити Брус Уейн.