Певицата Невена Цонева и барабанистът Венелин Венков напуснаха "Ку-ку бенд". Новината съобщи създателят му и продуцент Слави Трифонов в профила си във фейсбук. Ето какво още написа шоуменът, политик, музикант и собственик на телевизия "7/8":

"След толкова много години заедно, след толкова много албуми, концерти, телевизионни предавания, барабанистът на "Ку-Ку Бенд", Венелин Венков реши да тръгне по свой път, творчески и личен. Заедно с него по творчески, личен и астрален път тръгна и неговата жена - Невена Цонева, произлязла от наш телевизионен формат, а след това певица и основно бекграунд в "Ку-Ку Бенд". Пожелаваме им творчески и лични успехи. Благодарим за прекрасните моменти и многото успехи.

Тъй като "Ку-Ку Бенд" е по-важен от всичко, ние ще направим необходимите конкурси, за да се сдобием максимално бързо с нов барабанист и нова певица. Музиката на "Ку-Ку Бенд" ще продължи да съществува", заяви Слави Трифонов.

"КУ-КУ БЕНД, Завинаги ще сте в мен!", написа дългокосият барабанист, който се разделя с кобегите си след 30 години заедно. 

Любовта между Невена и Венко пламна именно покрай Трифонов и тв формата, който той реализира - "Мюзик айдъл", след което я взимат в "Ку-ку бенд". Цонева и Венков са двойка от много години, а през 2020 се сдобиха със син, когото кръстиха Александър.