Този юли нещата стават малко по-проклети! Следвайки летния блокбастър-феномен "Миньоните 2", който през 2022 година спечели близо 1 млрд. долара в световния боксофис, и цели седем години след последния филм от поредицата "Аз, проклетникът", най-големият анимационен франчайз влиза в смела и вълнуваща нова ера на миньонска вакханалия с "Аз, проклетникът 4", на емблематичното студио Illumination.

Всичко в живота на любимия на малки и големи суперзлодей Гру, превърнал се в агент на Антизлодейската лига, изглежда повече от перфектно, като той, съпругата му Луси и техните момичета Марго, Едит и Агнес приветстват в редиците си най-новия член на семейството - Гру Джуниър.

Но бебе не се гледа лесно, особено когато имаш за "помощници" вездесъщите жълти пакостници, а и прилично проклетият бебок има твърдото намерение да тормози баща си по всички възможни начини. В добавка известният злодей Максим Ле Мал избягва от затвора и заедно с фаталната си приятелка Валентина се зарича да отмъсти на Гру, което налага цялото семейство да бъде преместено в безопасност в тайна квартира на АЗЛ. Но колко безопасно може да е положението, когато миньоните са наоколо, а и сърце-злодейско спокойно не седи и скоро Гру и семейството планират нещо дръзко.

Завръщаме се в любимия свят на Гру и миньоните с първия трейлър на "Аз, проклетникът 4", гарантиращ незабравимо киноприключение, изпълнено с много хумор, неспирен екшън и трогателни моменти - комбинация, която през последните години никой не прави по-добре от Illumination. Не случайно фрайнчайзът е най-успешният в историята и по всичко изглежда, че най-добрата част тепърва предстои.

Режисьор на "Аз, проклетникът 4" е Крис Рено ("Аз, проклетникът", "Сами вкъщи"), а ко-режисьор е Патрик Делаж ("Ела Изпей! 2", "Сами вкъщи 2"). Сценарият е дело на Кен Даурио ("Аз, проклетникът") и Майк Уайт ("Белият лотос"), а продуценти са създателят и изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри и Брет Хофман ("Супер Марио Bros.: Филмът").

Проклетията се увеличава с "Аз, проклетникът 4" от 5 юли в кината на 2D и 3D.