Oще шест нови групи се присъединяват към софийското издание на "Hills of Rock" през 2022 г., съобщават организаторите от Fest Team.

Към вече потвърдилите "Five Finger Death Punch", "Placebo", "Ill Nino" и "Dubioza Kolektiv", на фестивала - на 2 и 3 юли в парка на летище София, се присъединяват още "Sisters оf Mercy", "Hollywood Undead", "Bazzookas", "Koza Mostra", "Kultur Shock" и "Оdd Crew".

"Sisters оf Mercy" идват за втори път у нас. Единствената константа в кариерата на британската банда е певецът с дълбок и меланхоличен тембър - Андрю Елдрич.

"Hollywood Undead" са гостували вече два пъти у нас. От дебютния си албум "Swan Songs" (2008), който става платинен, групата миксира рап, рок и електроника, и преминава стиловите граници. Според статистиките в Spotify и YouTube Hollywood Undead има над два милиарда стрийма в интернет.

"Odd Crew" е единствената българска група, която ще участва в събитието към този момент. След близо двугодишно затишие, музикантите са готови с шестия си албум, подписаха с нов лейбъл - германския "Drakkar Entertainment", и пуснаха нов сингъл и видео - "Morning Lights".

"Kultur Shock" през 2022 г. отбелязва своя 25-годишен юбилей. Преиздаване на албуми на винил, американско и европейско турне и още една дама в джипси-пънк групата - това са част от новините, които групата съобщава към момента.

Koza Mostra

Снимка: Getty Images

Част от фестивала ще бъде и "Koza Mostra" - една отанай-влиятелните гръцки етник-ска-хард рок група от последното десетилетие. Любимци и на публиката в България, те нямат нужда от представяне, особено след участието им на конкурса Евровизия (2013) с Alcohol Is Free - с повече от 4 000 000 гледания в YouTube. През последните две пандемични години музикантите работят върху нов албум, като композират песни, в които съчетават хеви метъл с най-известния гръцки традиционен струнен инструмент - бузуки.

За дебюта на "Bazzookas" се казва, че е като откриването на динамита - те са гръмки, енергични и взривоопасни, предава БТА. Групата от осем човека е събитие още с появяването си на който и да е световен фестивал. Формацията готви и нов двоен албум догодина.