Екшън трилърът "Човек на гнева" ("Wrath of Man") с Джейсън Стейтъм в главната роля дебютира начело на бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщи "Варайъти", цитиран от БТА.

По данни на студиото, обобщени от компания "Комскор", продукцията на Ем Джи Ем е набрала 8,1 милиона долара от продажби на билети в 2875 кина в Северна Америка през дебютния си уикенд.

За разлика от "Годзила срещу Конг" и "Рая и последният дракон" на "Дисни", генерирали съответно около 94 милиона долара и 44 милиона долара след премиерите си преди шест и десет седмици, "Човек на гнева" не беше пуснат едновременно на стрийминг платформите или на дигиталните платформи под наем.

"Посетителите в кината изглеждат доволни, филмът получи оценка А- от СинемаСкор", съобщи "Варайъти" и добави, че макар критиците да не са особено впечатлени от продукцията, посетители отбелязват, че било забавно филмът да се гледа на голям екран.

Снимка: AP/БТА

След три седмици на голям екран японското аниме "Убиецът на демони" е на второ място. Продукцията набра 39 милиона щатски долара в САЩ и над 435 милиона долара по света.

На трета позиция е адаптацията на "Уорнър брос" по популярната видео игра "Mortal Kombat: Филмът", събрал 2,3 милиона долара приходи този уикенд. Продукцията генерира 37,8 милиона долара приходи на пазара в Северна Америка от премиерата си досега и 72 милиона долара по света.

Снимка: AP/БТА

"Годзила срещу Конг" тази седмица слезе на четвърто място с приходи от 1,9 милиона долара, които се добавят към генерираните досега 92 милиона долара на северноамериканския пазар. Прогнозите са, че това ще е първата продукция от периода на пандемията, която ще премине бариерата от сто милиона долара приходи от американския бокс-офис.

Снимка: Официален плакат на филма / Warner Bros / Legendary Pictures

Летният филмов сезон в Северна Америка обичайно започва в първия уикенд на месец май, така че трилърът с Джейсън Стейтъм, режисиран от Гай Ричи, на практика открива сезона.

Снимка: AP/БТА

Много собственици на киносалони в САЩ тази година се надяваха, че сезонът ще стартира експлозивно със супергеройската продукция "Черната вдовица" със Скарлет Йохансон в главната роля, но премиерата бе отложена от 7 май за 9 юли заради пандемията.