Най-новият филм за приключенията на Спайдърмен очарова кинокритиците, а анализаторите на бокс-офис класациите очакват той да привлече рекорден зрителски интерес.

"Спайдърмен: Няма път към дома" е продукция на студиата "Sony Pictures" и "Walt Disney". Актьорът Том Холанд пак се превъплъщава в ролята на супергероя, а Зендая е неговата приятелка. Режисьор е Джон Уотс.

Лентата тръгва по кината у нас утре - в петък.

Продукцията спечели 98% позитивни мнения от общо събрани 65 ревюта на сайта "Rotten Tomatoes". Според тях сюжетът ще хареса както на старите, така и на новите почитатели на супергероя.

"Спайдърмен: Няма път към дома" е голиат, който се чувства предопределен да превземе света - мощна комбинация от продължаващата киновселена на "Marvel" и носталгия по миналото, е мнението на Естер Зукерман от "Трилист".

Според Браян Труит от в. "US Today" филмът е като "любовно писмо до героя от комиксите", за втория шанс и умело припомняне на поговорката: "С голямата сила идва и голямата отговорност".

Предварително търсене на билети за новите приключения на Питър Паркър е доста голямо, което дава оптимизъм, че зрителите се завръщат в киносалоните.

Празничният сезон около Коледа обичайно е сред най-силните през годината, но приходите засега са доста под нивата преди пандемията от Covid-19, предава БТА. Разочароващи са постъпленията от римейка на "Уестсайдска история" на режисьора Стивън Спилбърг, донесъл едва 10,6 милиона щатски долара в дебютната си седмица по кината в САЩ и Канада.

В първия ден от предварителните продажби на билети "Спайдърмен: Няма път към дома" постигна най-голям интерес от 2019 г., когато излезе "Отмъстителите: Краят" - филмът, който се нарежда на второ място в класацията за най-големи приходи на всички времена.

Старши анализаторът в "Comscore" Пол Дергарабедян очаква новата продукция за супергероя да надхвърли постъпления от повече от 130 милиона щатски долара в САЩ и Канада в дебютния си уикенд.