Започна втори сезон на "Бийвъс и Бътхед на Майк Джъдж" - новият сериал от вселената на прословутата анимация на MTV от 90-те години на миналия век, предаде АП. Продукцията се излъчва в платформата "Парамаунт плюс".

В новата версия на анимационния хит двамата главни герои все още се подиграват с поп културата, а външният вид и атмосферата на сериала не са се променили, въпреки че броят на музикалните видеоклипове в наши дни е намалял.

"Това е красотата на "Бийвъс и Бътхед" - без значение в кое десетилетие сте родени, можете да намерите начин да се привържете към тях и дори, може би, да видите частици от себе си у тях", каза главният маркетинг директор на "Парамаунт плюс" Доменик ДиМелио.

Снимка: БТА

Сериалът "Бийвъс и Бътхед" се излъчва за първи път през 1993 г. по канала МTV и бързо се превръща в хит със седем сезона. Двамата обичани герои се завърнаха в осмия самостоятелен сезон на анимацията през 2011 г. Сериалът беше възобновен още веднъж през 2022 г.

Майк Джъдж, който е създател на героите, разказа, че идеята за завръщането на сериала му е хрумнала, след като рок групата "Португал. Дъ мен" (Portugal. The Man) го помолила да я представи в рамките на фестивала "Коачела" през 2018 г. с помощта на своите емблематични анимационни образи.

Снимка: БТА

В новият сезон Бийвъс и Бътхед осмиват знаменитости като Лил Нас Екс, Одри Нуна, Бил Гейтс, Роналд Рейгън и дори духовния учител Буда.

По думите на Майк Джъдж сериалът със сигурност никога няма да навлезе в политическата тематика. "Мисля, че това е комедия и ние просто търсим забавното и се опитваме да помогнем на хората да си починат от тези неща. Не мисля, че Бийвъс и Бътхед имат какво да добавят към тази тема", обясни той. "Мисля, че това е утешителното в сериала: това са просто едни момчета, които не разбират много. Те не са много отговорни. Не знаят какво означава тази дума".