Оперната прима Соня Йончева ще пристигне у нас специално за премиерата на филма, посветен на живота ѝ и израстването ѝ до най-обещаващото сопрано в света днес. Тя идва в България след успешното си турне в Латинска Америка, където пя в най-големите концертни зали в Мексико и Чили. Това съобщиха от Киномания.

Вижте снимки на Соня и семейството ѝ >>

Документалният филм "Соня Йончева. Sempre Libera" ще има премиера на 26 ноември, от 19.00 ч., в кино "Люмиер Лидл", и е част от програмата на Киномания 2018.

"Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми...", е написала в личния си Instagram профил Соня Йончева.

Определяна от специалисти и критици за певица от ранга на Мария Калас, Соня Йончева е единственият артист в историята на Метрополитън опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки един от които предавани на живо в 2000 кинотеатри по целия свят, са посочили организаторите.

Филмът показва забързаното ежедневие на съпругата, майката и певицата Соня Йончева и надниква в интимни моменти в дома и семейството й, както същевременно проследява триумфът ѝ на някои от най-големите оперни сцени в света. Освен самата Йончева, в продукцията участват още Пласидо Доминго, Антонио Папано, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева.

Режисьор и продуцент на филма е Георги Тошев, оператори са Румен Василев, Иво Стайнов и Николай Барулов, режисьор на монтажа и съсценарист, заедно с Георги Тошев е Ема Константинова, припомня БТА.

Вижте тази публикация в Instagram.

A story about a girl, who was dreaming a better life for her parents. My fight, my destiny, my hopes... the new film “Sonya Yoncheva... Sempre Libera” by @jorotoshev will be premiered at the 32nd Kinomania Film Festival in Sofia on November 26. I am delighted to be present at this very important event. ——————————————————————Новият филм на Георги Тошев “ Соня Йончева Sempre Libera” ще бъде излъчен за първи път на 26 ноември на Фестивала Киномания 2018 в София. Много се радвам да присъствам лично на това събитие. #kinomania2018 #kinomania #cinema #mylife #comingsoon #sonyayoncheva

Публикация, споделена от Sonya Yoncheva (@sonyayoncheva) на