Наградите "Оскар", присъждани от американската Академия за кинематографично изкуство и наука, ще имат водещ за първи път от 2018 г. и ще се завърнат в дългогодишния си дом театър "Dolby", обяви телевизия АВС.

Докато много други отличия бяха отложени заради нарастващата бройка на новозаразените с новия коронавирус в Съединаните щати, от АВС съобщават, че няма промяна в плановете за провеждането на "Оскар"-ите, които ще се състоят на 27 март в Лос Анджелис.

"Тазгодишната церемония ще има водещ", каза президентът на телевизионния гигант - Крейг Еруич, взел участие на виртуална среща на Асоциация на телевизионните критици. Той обаче оказа да разкрие повече подробности и не издаде кой ще изпълни въпросната роля. "Може да съм аз", пошегува се бизнесменът.

Церемонията за наградите "Оскар" премина без водещ през 2019, 2020 и 2021 г. Рейтингът на телевизионното предаване бележи спад през последните години. Миналогодишното събитие беше проследено от рекордно нисък брой зрители - 10,4 милиона, след като през 2020 г. привлече пред екрана 23,6 милиона души.

Фенове на британския актьор Том Холанд сметнаха, че той трябва заеме вакантното място след големия успех на филма "Спайдърмен: Няма път към дома", вероятно заедно с неговата екранна партньорка Зендая.

През декември звездата каза за "Hollywood Reporter", че с удоволствие би го сторил, стига да го поканят, разбира се. "Ако ме помолят, бих приел, и ще бъде много забавно", сподели актьорът.

Том Холанд

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За последен път връчването на отличията имаше домакин през 2018 г., когато за втора поредна година задачата беше поверена на комика със собствено токшоу Джими Кимъл. Преди наградното шоу са водили Крис Рок, Елън де Дженерис, Били Кристъл, Упи Голдбърг.

АВС съобщи също, че тази година "Оскар"-ите ще се завърнат в дългогодишния си дом театър "Dolby" в Холивуд. Миналата година заради коронавирусната пандемия водещите киноотличия бяха раздадени в присъствието на малък брой номинирани и гости на гара "Union" в центъра на Лос Анджелис, припомня БТА. Церемонията се състоя в края на април.

Номинациите за 94-ите награди "Оскар" ще бъдат обявени на 8 февруари. 

Снимка: iStock by Getty Images