Ал Пачино обяви, че продуцентите на церемонията по връчването на наградите "Оскар" са поискали от него да пропусне номинираните за най-добър филм, съобщават АП и БТА.

В неделната вечер актьорът обяви единствено победителя "Опенхаймер".

"Искам да е ясно, че това не е било мое намерение, а избор на продуцентите - да не се повтарят имена и кадри, които вече бяха обявени по време на церемонията", се казва в изявление на Пачино. "Разбирам, че необявяването е болезнено и обидно (...) Затова имам нужда да направя това изявление". 

Актьорът допълни, че за него е било чест да бъде част от събитието. Но наруши правилата за представянето, казвайки "очите ми виждат "Опенхаймер", оставяйки усещане за конфуз. Общо взето тазгодишната церемония продължи по-малко от миналогодишната и заради факта, че Пачино пропусна да прочете имената на всички номинирани в категорията за най-добър филм.

Но продуцентът на шоуто Моли Макниърни каза пред Variety, че пропуските са били умишлени. "Това беше творческо решение, което взехме заради опасения, че церемонията ще продължи твърде дълго (...) Хората просто искат да разберат кой печели и са готови за край на шоуто."