"Игра на тронове" може и да е средновековно фентъзи, но четвъртият епизод от осмия и последен сезон се оказа неочаквано модерен, след като "заблудена" картонена чаша от веригата "Старбъкс" се появи във Вестерос.

Характерната чаша, забелязана от фенове с орлов поглед на хитовата поредица, "изпълни епизодична роля" в сцена с Денерис Таргариен и Джон Сноу.

Берни Колфийлд, която е сред продуцентите на "Игра на тронове", се извини на почитателите за неочакваната реклама, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА

"Не мога да повярвам. Извиняваме се. Вестерос е първото място, където има "Старбъкс". Това е малко известен факт", сподели продуцентката в интервю за нюйоркска радиостанция.

"Ако трябва да сме честни, бяхме изненадани, че Денерис не си е поръчала драконова напитка", написаха от веригата в Туитър, визирайки едно от предложенията в лятното меню на "Старбъкс".

От телевизия HBO също не пропуснаха да коментират шеговито ситуацията: "Капучиното, появило се в епизода, беше грешка. Денерис беше поръчала билков чай".

Част от феновете подходиха с хумор към гафа. Други побързаха да изразят възмущението си. "Трябваха им две години, за да снимат шест епизода, а допуснаха в сцена да се появи картонена чаша от "Старбъкс", гласи туитът на недоволен потребител.