Много са се изкушавали от идеята (или мечтата) за освежаващо, отпускащо или терапевтично вечерно плуване в познатите и сигурни води на домашния басейн. Този януари обаче нощното къпане е строго забранено! След големия успех на М3ГАН две от най-големите имена в модерния хорър жанр - Джеймс Уан ("Убийствен пъзел", "Коварен капан", "Заклинанието", "Злокобен") и Джейсън Блум ("Хелоуин", "Невидимия", "Черният телефон") отново обединяват сили и ни предизвикват да се гмурнем в мрачните дълбини на свръхестествения ужас с новия смразяващ хорър "Нощно плуване".

Създаден по едноименния късометражен филм от 2014 г., "Нощно плуване" разказва за Рей Уолър - играч от Висшата бейзболна лига, който е принуден да се пенсионира преждевременно поради дегенеративно заболяване. Тайно надявайки се един ден все пак да се завърне в професионалния спорт, Рей убеждава дълбоко загрижената си съпруга Ийв, че басейнът в задния двор на новия им дом ще бъде перфектна забава за двете им деца Изи и Елиът, както и идеална възможност за провеждане на неговата физиотерапия. Но мрачна тайна от миналото на къщата ще завлече Рей и семейството му към дъното, в бездната на неописуем и смъртоносен ужас.

Първият трейлър на "Нощно плуване" разкрива изпълнената с огромно напрежение, смразяваща атмосфера на филма, без да разбулва естеството на кръвожадното, свръхестественото зло в центъра на историята. Какво точно представлява то и колко висока ще бъде цената, която ще платят семейство Уолър, ще разберем само в кината от 5 януари. Едно е сигурно - Джеймс Уан и Джейсън Блум са сътворили поредния хорър трилър, който няма да остави равнодушни зрителите без значение дали се фенове на жанра, или не.

Режисьор и сценарист на "Нощно плуване" е Брайс Магуайър (Baghead). Продуценти са Джейсън Блум и Джеймс Уан. В ролите са: Уайът Ръсел, Кери Кондън, Гавин Уорън, Амели Хоферле, Лоди Лонг, Бен Синклеър и др.

Къпането е забранено с "Нощно плуване" от 5 януари само в кината.

Източник: Forum Film