Супергеройската продукция "Отмъстителите: Краят", фентъзи сериалът "Игра на тронове" и документалната лента "РБГ" за Рут Бейдър Гинсбърг имат по четири номинации за Филмовите и ТВ награди на MTV.

"Отмъстителите: Краят" ще се съревновава за приза за "Най-добър филм" с "Черен в клана", "Спайдърмен: В Спайди-вселената", "Един нов кошмар" ("Us"), "На всички момчета, които съм обичала преди ". Сред останалите номинации за продукцията са за Робърт Дауни-младши ("Най-добър герой" като Железния човек) и Джош Бролин ("Най-добър злодей" като Танос).

Сред номинациите за "Игра на тронове" са за "Най-добро телевизионно шоу", "Най-добро изпълнение в телевизионно шоу" (Емилия Кларк като Денерис Таргариен) и "Най-добър герой" (Мейзи Уилямс като Аря Старк).

"РБГ" за съдийката от Върховния съд на САЩ Рут Бейдър Гинсбърг - изявена феминистка, бореща се за равноправие между половете, ще се съревновава за приза за документален филм. Сред номинациите за продукцията са също за "Най-добър екранен бой" (Рут Бейдър Гинсбърг срещу неравноправието) и за "Действителен герой" (Рут Бейдър Гинсбърг).

Освен "Игра на тронове" за "Най-добро телевизионно шоу" са номинирани "Big Mouth" ("Голямата уста"), "Ривърдейл", "The Haunting of Hill House" ("Призраци в къщата на хълма") и "Schitt's Creek".

Филмовите и телевизионни награди на MTV ще бъдат раздадени на 17 юни на церемония в Санта Моника, Калифорния. Водещ на шоуто ще бъде Закари Леви, който е номиниран в категориите за "Най-добър герой" и за "Най-добро комедийно изпълнение" за "Шазам!".

С номинации за "Най-добро изпълнение във филм" са Амандла Стенбърг за "Омразата, която сееш", Лейди Гага за "Роди се звезда", Лупита Нионго за "Един нов кошмар" ("Us"), Рами Малек за "Бохемска рапсодия" и Сандра Бълок за "Кутия за птици".

Освен Емилия Кларк ("Игра на тронове") за "Най-добро изпълнение в телевизионно шоу" са номинирани Елизабет Мос за "Историята на прислужницата", Джина Родригес за "Непорочната Джейн", Джейсън Мичъл за "The Chi" и Кирнан Шипка за "Смразяващите приключения на Сабрина".

За приза за "Най-добър герой" ще се борят Робърт Дауни-младши за "Отмъстителите: Краят", Мейзи Уилямс за "Игра на тронове" и Закари Леви за "Шазам!". С номинации са също Бри Ларсън за "Капитан Марвел" и Джон Дейвид Уошингтън за "Черен в клана".

В "злодейската" категория, освен Джош Бролин за "Отмъстителите: Краят", са номинирани още Джоди Комър за "Убивайки Ийв", Джоузеф Файнс за "Историята на прислужницата", Лупита Нионго за "Един нов кошмар" ("Us") и Пен Баджли за "Ти".

Източник: eva.bg