Вторият по ред филм "Пес патрул: Суперфилмът" вече втора седмица продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята за популярните кученца от анимацията на Nickelodeon отпреди десет години, които този път трябва да спасят супер силите си от злодея Хъмдингър, е с вече 51 026 зрители и 558 480 лева приходи.

На втора позиция е първата премиера от миналия петък - "Убийствен пъзел 10". Филмът, разказващ личната история на Пъзела, развиваща се между първия и втория филм в поредицата, е гледан вече от 8 985 зрители и има 115 320 лева приходи.

На трето място застава фантастиката "Създателят", която разказва утопията за свят, в който хората се борят с роботи с изкуствен интелект. Раздвоението на главния герой в този разказ между детския образ на обекта за унищожаване и личната му съдба, в която са преплетени хора и роботи, са проследили 16 299 зрители, а за двете седмици в кината приходите са 219 020 лева.

Четвърти е криминалния разказ по мотиви от Агата Кристи "Призраци във Венеция". Присъствието на Еркюл Поаро на екзотеричен сеанс в мистериозна къща насред каналите, който отново стига до извършителя на убийства, е гледано за месец от 36 763 зрители и има 391 213 лева приходи.

В средата на списъка с най-гледаните филми е втората премиера от миналия петък - биографичния "Луди пари". Как няколко чистачки във Федералния резерв са измъкнали старите пари оттам, вече са разбрали 2 057 зрители, а приходите за първите три дни са 27 021 лева.

Шеста е лентата "Монахинята 2", която вече над месец е в челните позиции по зрителски интерес. Случващото се със сестра Ирене след срещата й с демоничният призрак Валак са гледали 76 001 зрители, а приходите са 838 716 лева.

На седмо място е екшънът "Непобедимите 4", в който играят част от познатите от предните три издания герои. Мистериозната игра за разкриването на къртица в тайната агенция, която ръководи операциите им, са проследили 12 679 зрители, а за трите седмици по екраните приходите са 157 944 лева.

Осма е романтичната драма "След всичко" - последен филм по книжната поредица "След". Взаимоотношенията между Теса и Хардин, които са се разделили, но младежът-бунтар изпитва терзания по това и се опитва да поправи нещата, са на екраните вече месец и отчитат 25 495 зрители и 274 673 лева приходи.

Предпоследен е българският филм "Записки по едно предателство". Историята на литературния образ на човека, предал Бенковски на преследващата го войска, и срещата на Захари Стоянов с него десет години по-късно е гледана вече от 5 160 зрители и има 45 796 лева от билетите им.

В края на списъка откриваме германската анимация "Щъркелчето Ричард 2: Пазителите на златното яйце", пише БТА. Познатият от първата анимация смел герой, който победи медоед в леговището му и този път води ятото по обратният път, са видели вече 10 463 зрители и има 94 078 лева от билетите им за месец в кината.

Миналият уикенд в кината са били общо 42 197 зрители, като една трета са гледали кучешките приключения. Миналата година по същото време на кино са били 31 893 души.