Филмът "Отрядът самоубийци" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка със сравнително скромни постъпления, съобщават световните агенции.

По данни на Box Office Mojo приходите от продажбата на билети за продукцията с Марго Роби и Вайола Дейвис през уикенда възлизат на 26,5 милиона долара. От продукцията, която се явява своеобразно продължение на "Отряд самоубийци" от 2016 г., отсъстват две от лицата на оригиналната версия - Уил Смит и Джаред Лето.

Второ място в класацията заема приключенският филм "Круиз в джунглата" с 15,7 милиона долара. Следва трилърът "В капана на времето" с 4,1 милиона долара.

Челната петица остава непроменена спрямо предходната седмица и се допълва от филмите "Черната вдовица" и "Stillwater". Приходите от продажбата на билети за двете продукции през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 4 милиона долара и 2,9 милиона долара.

Много от лентите, включително "Отрядът самоубийци", са достъпни и чрез услугата "гледане срещу заплащане" или в стрийминг платформите, като част от стратегията да достигнат до възможно най-голям брой зрители по време на коронавирусната пандемия.

Общите приходи от заглавията в Топ 10 възлизат на 62,4 милиона долара, пише БТА. Миналата седмица, когато на първо място в бокс-офиса беше приключенският филм "Круз в джунглата", постъпленията от продажбата на билети бяха около 75 милиона долара.