Екшънът "Бързи и яростни 9" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка и върна зрителите в киносалоните, съобщават световните информационни агенции.

Приходите от продажбата на билети за филма с Вин Дизел и Мишел Родригес в първия уикенд от пускането му по кината възлизат на 70 милиона щатски долара.

Това са най-големите приходи, отчетени от продажбата на билети за филм в първия уикенд от излизането му в салоните в Северна Америка, след началото на пандемията от новия коронавирус.

На второ място се нарежда хорърът "Нито звук 2" с постъпления в размер на 6,2 милиона долара. Продукцията донесе приходи на обща стойност 136,4 милиона долара от пускането ѝ на голям екран преди пет седмици.

На трета позиция е "Бодигард на убийцата 2", който отчита приходи от 4,88 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията в Северна Америка се допълва от анимацията "Зайчето Питър: По широкия свят" и "Круела", пише БТА. Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 4,85 милиона долара и 3,7 милиона долара.

Зрителите в САЩ и Канада започнаха да се завръщат в киносалоните, след като повечето от тях отново отвориха врати. Общите приходи от филмите в първата десятка на бокс-офис класацията на Северна Америка възлизат на 96 милиона долара.