За да контролирате онези, които не вярват, създайте нещо, от което да се страхуват! Този април, само в кината, Антихристът се завръща с психологическия свръхестествен хорър Първата поличба. Филмът е предистория на изключително успешната класика на Ричард Донър от 1976 г. Поличбата, който е една от емблемите на жанра и слага начало на популярния, едноименен франчайз.

В Първата поличба млада американка е изпратена в Рим, за да започне нов живот в служба на църквата. Във Вечния град тя се сблъсква с мрак, който я кара да постави под съмнение собствената си вяра, и открива ужасяващ заговор, чиято цел е рождението на живото въплъщение на абсолютното злото - Антихриста.

Мистериозният първи трейлър на филма ни разкрива само малка част от изключително зловещата, сюрреалистична атмосфера на окултния трилър, давайки сериозна заявка, че Първата поличба няма да бъде поредната, конвейерна хорър-конфекция, а ще предложи на зрителите комплексна история, която ще ги държи в смразяващата си хватка дълго след като са напуснали киносалона. И ако нещо зло ви се случи днес, помислете си внимателно, може да е Първата поличба.

Режисьор на "Първата поличба" е Аркаша Стивънсън ("Channel Zero"), която е и сценарист наравно с Тим Смит и Кийт Томас. Автор на идеята е Бен Джакоби ("Bleed"), по образи създадени от Дейвид Зелцер ("Поличбата"). Продуценти са Дейвид С. Гойър ("Рога", "Хелрейзър") и Кийт Ливайн ("Къща в мрака"). В ролите са Нел Тайгър Фрий, Тауфик Бархум, Соня Брага, Ралф Инесън, Бил Най и др.

Злото се завръща с Първата поличба от 5 април само в кината.