Победителката в 94-ото издание на конкурса "Мис Нидерландия" Рики Колe стана жертва на вербална агресия в интернет пространството, съобщи Ройтерс.

22-годишната Коле е първата транссексуална победителка в конкурса. След победата й миналата седмица, сега тя ще участва и в конкурса "Мис Вселена". Ако спечели, тя ще се превърне в първата транссексуална жена, носила тази титла.

Коле каза, че се опитва да се концентрира върху доброто, а не върху обидните коментари в социалните мрежи.

"Мислех, че наистина сме възприемчиви в Нидерландия, но агресивните коментари показват другата страна на нашето общество. Надявам се, че това ще бъде сигнал за осъзнаване", обясни тя за Ройтерс. "Засега напълно ги игнорирам. Фокусирам се върху хубавите неща, които ми предстоят."

Негативните коментари не са били резултат от провокация от нейна страна, добави Коле. Тя уточни, че хората я обиждат само заради това, че е себе си, предава БТА.

"Просто искам да покажа Рики и, разбира се, моята история като транссексуална жена на света, а да ме критикуват за това е наистина тъжно", каза новата носителка на титлата Мис Нидерландия.