В края на миналата година филмовото студио "Warner Bros" официално потвърди, че премиерната дата на четвъртата част от култовата поредица "Матрицата" е насрочена за 21 май 2021 г. Интересен факт е, че тя ще съвпадне с дебюта на друга лента, отново с участието на Киану Рийвс - "Джон Уик: Глава 4".

Днес, два месеца след съобщението, феновете на фантастичната история за Нео имат нов повод за радост. Преди часове в интернет пространството се появиха първите кадри от снимачния процес на продукцията в Сан Франциско.

На част от тях се вижда, че една от улиците на нощния град е отцепена за заснемането на сцена, в която Киану Рийвс и Кери-Ан Мос (Нео и Тринити) са възседнали мотор. На видео, публикувано в Twitter, се вижда как случаен зрител маха с ръка за поздрав към актьора, който му отвръща със същото.

"Ще се побъркам", пише потребителят в социалната мрежа.

 

Друг клип в YouTube разкрива една от каскадите във филма, по време на която главните герои скачат от покрива на висока сграда. По голяма вероятност, обаче, тя се изпълнява от техните дубльори, а не от самите звезди.

Все още нищо не е известно относно сюжета на финалната част на "Матрицата", като сценария се пази в пълна конфиденциалност. Основната причина за тази потайност е, че през дълго време реализирането на филма бе възпрепятствано от проблеми с авторските права. И все пак, едно от предложенията е, че в действието ще се появи младият Морфей.

Още през септември м.г. Рийвс изрази щастието си за възраждането на франчайза - 15 години след третата част. В тогавашно свое интервю той каза, че е обзет от вълнение, тъй като се готви нещо много сериозно за героя му Нео.

"Лентата е много амбициозна. Както би трябвало да бъде", бе единственият му коментар.