Първият вокален демо запис на Дейвид Боуи от 1963 г. ще бъде предложен за продажба на търг две десетилетия, след като бил открит в кошница за хляб от барабаниста на бившата му група "Конрадс" Дейвид Хадфийлд. Очаква се за лота да бъдат платени 10 000 британски лири.

Легендарният музикант, който умря от рак през януари 2016 г., направил демо запис на песента "I Never Dreamed" заедно с първата си банда "Конрадс". Включващият вокалите на 16-годишния Боуи демо запис бил отхвърлен от звукозаписната компания "Дека рекърдс". Малко по-късно Боуи напуснал бандата, изтъквайки творчески разногласия, и получил признание като соло изпълнител с излизането на сингъла му "Space Oddity".

Хадфийлд продава демо записа заедно с други уникални вещи. Той ги открил в гаража си през 90-те години на миналия век, пишат от БТА. По онова време Боуи бил саксофонист на бандата. "I Never Dreamed" е първата песен, включваща вокалите му. Тя осигурила на бандата прослушване в "Дека рекърдс".

"Дейвид не смяташе да става певец по онова време - сърцето и умът му бяха фокусирани върху желанието да бъде световноизвестен саксофонист", уточни Хадфийлд - "Агентът ни Ерик Ийстън, който бе мениджър също на "Ролинг стоунс", поиска от нас да направим демо запис. Направихме го и това ни гарантира прослушване в "Дека рекърдс"."

Търгът ще се състои през септември в Нютън ле Уилоус, графство Мърсисайд.