Американската група "Pearl Jam" изсвири предстоящия си албум пред няколкостотин роднини, приятели, представители на индустрията и репортери, докато членовете й показаха, че правят всичко друго, но не и да забавят темпото с напредването на възрастта, предаде Асошиейтед прес.

59-годишният вокалист Еди Ведър, 57-годишният китарист Майк Маккрийди и 60-годишният басист Джеф Амънт представиха за първи път албума пред поканените гости в "Troubadour" - легендарния клуб в района на Лос Анджелис, откъдето тръгва пътят към върха на Елтън Джон и много други членове на "Залата на славата на рокендрола".

Изданието на "Republic Records" ще бъде 12-ият студиен албум и първият след "Gigaton" от 2020 г. за "светиите" на сиатълската сцена от 90-те години на миналия век, които работят заедно повече от три десетилетия.

Вокалистът Еди Ведър каза, че без да преувеличава смята новата тава на групата за най-добрата досега.

Макар албумът да е готов за издаване, заглавието му, песните в него и датата му на излизане на музикалния пазар все още не са оповестени публично.

Предишният албум "Gigaton" на "Pearl Jam" изненада феновете с хард рок звученето си. Запознати казват, че новата тава е още по-твърда. Текстовете на песните често са мрачни и безрадостни, особено в началото на тавата, но в нея прозира решителната надежда, която е централна за групата от самото начало, пише БТА.

Въпреки че Еди Ведър остава лицето и гласът на "Pearl Jam", звездата на новия албум е барабанистът Мат Камерън, който се присъедини към бандата през 1998 г.

Сред гостите на партито за представянето на албума беше и барабанистът на "Red Hot Chili Peppers" Чад Смит.

Продуцент на новия албум на "Pearl Jam" е носителят на "Грами" Андрю Уот, който е работил със звезди на музиката като "Rolling Stones", Post Malone, Майли Сайръс и Еди Ведър по самостоятелния му проект "Earthling" от 2022 г.