На 29 ноември 2019, Pink Floyd Records ще издадат Pink Floyd The Later Years - един сет от 16 диска (5 x CDs, 6 x Blu-Rays, 5 x DVDs), включващ материал, създаден от Дейвид Гилмор, Ник Мейсън и Ричард Райт след 1987 г.

Този период включва три студийни албума - "A Momentary Lapse Of Reason", "The Division Bell" и "The Endless River", както и два live албума - "Delicate Sound Of Thunder" и "Pulse".

С допълнителна продукция от Дейвид Гилмор и Анди Джаксън, повече от 13 часа неиздаден аудио и аудиовизуален материал, включително издирваните от концерти от 1989 г. във Венеция и от 1990 г. в Небуорт, Pink Floyd "The Later Years" e задължително притежание за всички фенове.

Мултимедийният луксозен бокс сет Pink Floyd "The Later Years" представлява широк поглед към историята на Pink Floyd от 1987 г. до днес и започва с "A Momentary Lapse Of Reason" - албумът, който затвърди Pink Floyd като едни от най-големите артисти на света. Албумът, представен за пръв път в 5.1, е актуализиран и ремиксиран от Дейвид Ги;лмор и Анди Джаксън.

Излизането на проекта "The Later Years" ни дава възможност за свеж поглед върху албума "A Momentary Lapse Of Reason". Като се връщат към някои изсвирени на клавишите части от Ричард Райт и записват наново барабаните с Ник Мейсън, продуцентите Дейвид Гилмор и Боб Езрин са възстановили креативния баланс между тримата членове на Pink Floyd.

Снимка: Pink Floyd

Някои от по-важните неща в бокс сета на Pink Floyd включват:

  • възстановен и ремиксиран "Delicate Sound Of Thunder" на Blu-ray, DVD и 2-CD, 
  • възстановен и редактиран "Pulse" на Blu-ray за пръв път,
  • неиздаван концерт във Венеция (Blu-ray & DVD)
  • концерт в Небуорт (ремиксиран/редактиран на Blu-ray/DVD/CD)
  • невиждани кратки документални филми, екранни филми, промо клипове
  • неиздаван филм Endless River

С помощта на Ник Мейсън и архива на Pink Floyd бокс сетът ще съдържа репродукции на плакати за турнета, постери, програми, ламинирани пропуски за концерти, книжка с текстове и още много, включително два 7" плочи сингли, (версията на живо на Arnold Layne, изпълнена на концерта през 2007 г. на Syd Barrett Tribute Concert и песента "Lost For Words" от репетициите за турнето 'Pulse' на Earl's Court), с нови визии и снимка на B-страните. Ще бъде също включена съвсем нова книга с твърди корици и 60 страници, по дизайн на Aubrey Powell от Hipgnosis и Peter Curzon и StormStudios, съдържаща невиждани преди това снимки.