"Five Finger Death Punch", "Ill Nino", "Dubioza Kolektiv" и "Placebo" идват за софийското издание на "Hills Of Rock". То ще се състои на 2 и 3 юли 2022 г. в парка на летище "София", съобщават организаторите. По думите им събитието в столицата е бонус към основния фестивал в Пловдив, с благодарност за подкрепата и търпението на рок публиката.

Последните албуми на "Placebo" са продадени в над 12 милиона по целия свят и са в Топ 20 на брит класациите, а два - с платинен статус. Още с дебюта си групата, предвождана от артиста символ и вдъхновение на цяло поколение Брайън Молко, прави рязък завой от популярния брит поп със своята двусмислена стилистика и не след дълго оглавява световни фестивали като Rock am Ring. Новият осми албум на Placebo се очаква през март 2022 г.

Метъл кор формацията "Ill Nino" е създател на латино метъл стила в музиката. След известни промени в състава и съдебно дело за името на бандата, музикантите се завръщат по-категорични и мелодични от всякога - с нов албум IllMortals и турне, което включва и България.

Ill Nino

Снимка: Getty Images

Американските хеви метъл машини "Five Finger Death Punch" са едно от най-разпознаваемите съвременни имена в музиката в световен мащаб, свирят като хедлайнери на големи фестивали и разпродават арени, където и да се появят. Популярността им расте стремглаво от дебюта им "The Way of the Fist" през 2007. Един от шестте им албума достига платинен статус, а други три - златен, което ги превръща в една от най-успешните хеви метъл групи през последните години. 5FDP имат над 3 милиарда гледания и са продали повече от 1 милион билета само между 2018 и 2020 година. Последният им албум F8 дебютира директно на първо място в рок класациите в цял свят, но и в топ 10 в мейнстрийм класации в САЩ, Австрия, Австралия, Канада, Финландия, Германия, Швеция, Швейцария, Великобритания и др.

"Dubioza Kolektiv" представя балкански рок, ска, дъб, реге. Последната им изява у нас бе това лято, когато босненци бяха хедлайнери на Arte Feastival. Групата има награда от MTV и пее за мир, разбирателство, толерантност и критикуват бюрокрацията и политиката. Новината е, че са готови с нов сингъл и видео, които се очакват съвсем скоро.