В новата част "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" Харисън Форд отново вдъхва живот на прочутия си герой археолог, този път заедно със звездата от "Fleabag" Фийби Уолър-Бридж.

В тази пета част, режисирана от Джеймс Манголд, Джоунс се връща макар и привидно неохотно, за да се впусне отново в голямо приключение, въпреки че смята, че дните му за екшън са приключили.

Действието в "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене. Известният археолог и приключенец Индиана Джоунс е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война, в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е Волер -бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната и който е твърдо решен да прекрои света, както на него му изнася. Но не и когато Инди има какво да каже по въпроса - той се впуска в шеметна надпревара с времето, за да попречи на нацистите, а единствената (съмнителна) помощ, на която може да разчита, е на своята кръщелница Хелена.

Филмът трябва да се появи по кината на 30 юни 2023 г. Използвана е впечатляваща техника за подмладяване на актьора в ретроспективни сцени. 

Трейлърът започва с реплики на мъж, който се опитва да убеди Индиана Джоунс да се върне към приключенския си живот. 

Снимка: Getty Images

"Не вярвам в чудеса, но има неща, които не мога да обясня", казва персонажът. 

В една от сцените се вижда как професорът галопира с кон, в друга се движи на покрива на движещ се влак, в трета размахва верния си камшик пред дулата на огнестрелни оръжия. 

Антонио Бандерас, Джон Рис-Дейвис, Шонет Рене Уилсън и Мадс Микелсен - като антагониста Волер, са част от актьорския състав на новия филм.

Снимка: Getty Images