Телевизионната поредица "Принцът от Бел Еър" с която актьорът Уил Смит стана известен на широката публика в началото на 90-те години, ще се сдобие с по-мрачен и драматичен римейк, съобщиха световните агенции.

Идеята за него е на режисьора Морган Купър. А Уил Смит, който вече е малко старичък, за да се превъплъти в ролята на безгрижен тийнейджър, ще бъде продуцент на сериала. Купър е голям фен на "Принца от Бел Еър". Той пусна по своя инициатива миналата година 4-минутен трейлър на несъществуващия още проект.

"Това е супер идея", коментира тогава Уил Смит, който приветства новата драматична версия на Принца, предназначена за новото поколение.

Според специализираната преса проектът е в процес на разработка от студиата "Уестбрук", продуцентската компания на Уил Смит, и от "Юнивърсъл тв".

Сюжетът ще е същият, като в оригинала - младеж от "трудните" квартали на Филаделфия е изпратен при чичо и леля си в шик квартала на Лос Анджелис, Бел Еър, за да влезе в правия път. Но този път епизодите няма да са весели и с времетраене 20 минути, а мрачни, драматични и с продължителност 1 час.