Бокс-офисът в Северна Америка се връща към нормалността, с умерени печалби и спадове в приходите през втората седмица на продукциите в киносалоните.

След триумфалния си дебютен уикенд "Нито звук 2" се срина с 59 на сто в северноамериканския бокс-офис и даде път на третия филм от франчайза "Заклинанието" да заеме първата позиция в класацията.

Продукцията на "Warner Bros" - "Заклинанието: Демоничният убиец", спечели 24 милиона щатски долара по данни на студиото от неделя. "Нито звук 2" на "Paramount" спечели 19,5 милиона долара от продажби тази седмица, с което приходите му общо стигнаха 88,6 милиона щатски долара.

"Обикновено няма да видите два хорър филма на върха на класацията. Но това бе стабилен уикенд и за двете продукции", каза старши анализаторът в "Комскор" Пол Дергарабедян.

С допълнителни приходи от 26,8 милиона долара от прожекциите в чужбина, глобално новото издание на "Заклинанието" събра 57,1 милиона долара.

"Круела" на "Walt Disney", която излезе по кината миналата седмица, вече може да се гледа и на платформата "Disney+". Продукцията с участието на Ема Стоун и Ема Томсън набра 11,2 милиона долара приходи от 3922 киносалона в Северна Америка през изминалата седмица и заема трето място в бокс-офис класацията, предава БТА. Глобалните приходи на "Круела" досега са 87,1 милиона долара.