Микаела Коел, звездата и създател на драматичния сериал "Мога да те унищожа", е големият победител на телевизионните награди БАФТА.

Тя взе две награди - за мини-сериал и за актриса във водеща роля.

Поредицата, която проследява историята на жена, опитваща се да изгради отново живота си, след като е станала жертва на сексуално насилие, преди това бе удостоен с отличията на Британската академия за кино и телевизия за режисура, монтаж и сценарий.

"Арабела не е близо само до мен, тя представлява много жени, които обикновено не можете да видите по телевизията - тя не е перфектна", каза Коел през сълзи в интервю след церемонията.

Микаела Коел

Снимка: Getty Images

Голяма част от номинираните присъстваха на церемонията в Лондон, а други се включиха онлайн.

Танцова трупа "Diversity" спечели наградата "Must See Moment" с гласовете на британската публика за спектакъл, посветен на Джордж Флойд и движението "Животът на чернокожите има значение" в риалити шоуто по ITV "Великобритания търси талант".

Танцова трупа "Diversity"

Снимка: Getty Images

БАФТА отличи трилъра "Спаси и мен", създаден от Лени Джеймс с наградата за драма.

Наградата за водеща мъжка роля получи Пол Мескал, който бе номиниран за първи път, за изпълнението си в сериала "Нормални хора". Призът за актьор в поддържаща роля бе връчен на Малачи Кърби за "Малката брадва". Продукцията на носителя на "Оскар" Стив Маккуин бе номинирана в 15 категории.

Пол Мескал

Снимка: Getty Images

Рейки Айола спечели наградата на БАФТА за актриса в поддържаща роля за "Антъни".

Телевизионните награди на БАФТА се смятат за британския еквивалент на телевизионните награди "Еми" и се връчват от 1954 г., припомня БТА. Британската академия за кино и телевизия е основана през 1947 г.