Фоайето в Националния музикален театър "Стефан Македонски" се оказа тясно и недостатъчно, за да побере гостите на премиерата на филма "В кръг". Навалицата започваше още пред входа, а вътре - положението ставаше страшно... Множеството едва-едва се придвижваше към залата, обхванато от въодушевление и желание да види последната българска продукция. Деца и възрастни бяха дошли, за да уважат родното киноизкуство. През цялото време всички споделяха един с друг както очакванията си относно лентата, така и впечатленията си от първата част - "Посоки".

Вижте снимки >>

Докато се придвижваха бавно към салона, главите на посетителите се извръщаха към стената, отредена за снимки, а очите им търсеха да видят на живо актьорите, чиито образи предстоеше да изпълнят големия екран. Мнозина обаче не успяха да съзрат любимците си преди това, понеже все повече хора прииждаха през отворените врати, принуждавайки тези пред тях да се насочат към местата си.

Васил Василев-Зуека и Стефан Командарев

Снимка: Стелиян Стоименов – Life.dir.bg

Режисьорът Стефан Командарев стоеше до червения килим и лично посрещаше пристигащите, като често му се налагаше да пристъпва под светлините на прожекторите и да позира пред фотографските обективи. Когато известните личности започнаха да идват един по един, присъствието им бе дотолкова осезаемо, че нямаше нужда очите на човек да се спрат върху тях, за да разбере, че са прекрачили прага. Все пак в такива моменти "бурята" от светкавици и тихият, но настоятелен шепот, могат да означават само едно нещо - наличие на популярно лице.

Пръв дойде Васил Василев-Зуека, носещ черно сако с бяла блуза и дънки, както и характерната си усмивка, с която всички го свързват. След него пристигна и Герасим Георгиев-Геро, следван от звездата от "Възвишение" и "Откраднат живот" - Алек Алексиев, който бе заедно с половинката си актрисата Яна Титова. Все още крепящ се с патерици, мероприятието зачете и Бебо Халваджиян - син на режисьора и продуцент от арменски произход Маги Халваджиян.

Герасим Георгиев-Геро, Яна Титова, Алек Алексиев и Стефан Командарев

Снимка: Стелиян Стоименов – Life.dir.bg

И ако атмосферата в началото на дебютната вечер бе приповдигната, то мигове преди старта на прожекцията еуфорията изпълни и малкото свободно пространство, защото специални гости на събитието бяха семейство Радеви. За разлика от глухия говор, който оповести актьорите, присъстващите посрещнаха първата двойка на България в мълчание, засвидетелствайки своя респект.

Държавният глава беше облечен в тъмносин костюм, който бе комбинирал с бяла риза с разкопчана яка, без вратовръзка, а до него съпругата му се бе спряла на монохромна рокля на раирани квадрати, върху която носеше черно кожено яке. За да завърши визията си Деси носеше черни ботуши и дамска чанта в тон, а косата си бе оставила да пада свободно върху раменете.

"Киното задава посоката, както и морални устои, повдига проблеми, но най-важното е, че поставя актуални въпроси. Радвам се че има все повече стойностни български филми и се надявам това да продължава и занапред", каза Румен Радев.

Снимка: Стелиян Стоименов – Life.dir.bg

Сюжетът на "В кръг", който е вторият филм от планираната трилогия на "Посоки", този път разказва историите не на столичните таксиметрови шофьори, а на три двойки полицаи, патрулиращи из улиците на нощна София. Привидно различните събития всъщност са обединени от един ключов мотив, а действието се развива в малките часове между 9 и 10 ноември 2019 година.

"Зрителите могат да очакват смях. Ще им хареса и няма да останат разочаровани. В едно изречение мога да го обобщя така: много ще се смеят, после малко ще се просълзят и накрая ще получат катарзис. Това е доста правдива и реалистична картина на живота в България, на това, което е останало от българина след 30 години преход. Моят герой е пред пенсия, по-старши от патрула, в чиято роля е Стоян Дойчев. Страхотна двойка си направихме, като аз лично съм много доволен от това партньорство. Срещаме се с Герасим Георгиев-Геро в една наистина тежка сцена, а когато знаеш, че всичко трябва да се заснеме за 12 мин. става дори още по-тежко", издаде пред dir.bg Васил Василев-Зуека.

"В кръг", чийто епизоди, подобно на първата част, са заснети в един кадър, ще тръгне официално по кината на 8 ноември т.г.