Приходите от продажбите на билети за документалния филм за световното турне на Тейлър Суифт през уикенда се равняват на 123,5 млн. щатски долара - малко по-малко от ранните прогнози за боксофиса, съобщи БТА, позовавайки се на "Reuters" и дистрибуторът на продукцията "AMC Theatres ".

Компанията прогнозира в неделя, че общите печалби от филма "Taylor Swift: The Eras Tour" ще достигнат от 126 до 130 млн. долара от прожекциите от четвъртък до неделя. Приблизително 92,8 млн. долара от всички приходи в световен мащаб досега са от Съединените щати и Канада.

"The Eras Tour" все още държи рекорда за най-касов документален филм за музикално турне в историята. Предишният рекордьор - филмът на Джъстин Бийбър от 2011 г. "Never Say Never", продаде билети на стойност общо 99 млн. долара в световен мащаб.

Филмът на Тей също оживи кината, които са принудени да работят на фона на затишието в киноиндустрията тази есен, след като стачката на холивудските актьори накара филмовите студия да отложат премиерите на продукции като дългоочаквания филм "Дюн: Част втора".