Тази вечер втората част на най-романтичната телевизионна приказка, започнала на малкия екран преди три месеца, достигна до своя щастлив край. В много отношения обаче тя се различаваше от традиционните, добре познати разкази за любовта. Например, в нейното начало прага на замъка прекрачиха общо двайсет и две дами, които трябваше да проявят своите качества, сражавайки се смело помежду си за сърцето на своя принц, докато той ги подлага на различни изпитания, за да може да ги опознае и открие онази сред тях, способна да го направи истински щастлив.

След всеки вълнуващ етап на историята, завършващ със специална Церемония на розата, една от героините в нея отпадаше. Останала с празни ръце, без цвете, символизиращо интереса на мъжа, за чиито чувства се е борила, тя трябваше да се прости със своите копнежи, напускайки завинаги бойното поле, пропито колкото с надежда, толкова и с отчаяние. Така до финала на сагата оцеляха само две жени, от които ергенът трябваше да избира... И той го стори, като предпочете Валерия пред Елена.

Предвид симпатиите, които бе изградил към всяка от тях, колебанието на Евгени до последно бе голямо, затруднявайки го да вземе окончателно решение, както сам каза в началото на последния за сезона епизод на предаването. Въпреки това му се наложи да го направи и той определи модела за победителка в надпреварата за неговото сърце, като този път ѝ даде нещо много повече от роза...

"Ти си голяма беля, разбрах го още в момента, в който те срещнах. Ние сме напълно различни - ти си самонадеяна, дръзка, ината и и безкомпромисна. Дойдох тук и предполагайки, че ще бъде откачено... Дали съм вярвал, че мога да срещна истинската любов, преследван от сто камери - имах своите съмнения. И тук идва голямата беля. Срещнах я. Мисля, че много съм загазил, защото съм влюбен в теб. Чувствам се невероятно, че вече мога да го призная. Да изрека онова, което чувства сърцето ми. С всеки ден чувствата ми към теб ставаха все по-силни. Пазя всички писма, които си разменихме, и ги чета непрекъснато. Непрестанно мисля за теб. Когато не си до мен се притеснявам, че те губя, при това толкова много, че от три месеца се чудя как да ти споделя, че се страхувам от кучета. Валерия, без каквото и да било притеснение признавам, че те обичам! Стоя с трепет пред теб, надявайки се да ме направиш най-щастливия мъж на земята. Моля те да бъдеш моя и да станеш моя жена. Кажи "Да", заяви той на своята избраница, държейки пръстен с инкрустирани диаманти, който постави на безимения ѝ пръст, след като тя му даде положителен отговор.

Егени и Валерия

Снимка: bTV

Преди това обаче пианистът посрещна в имението своите родители Светла и Танко, пристигнали в Бодрум от Пловидв, за да му помогнат да направи съдбоносния избор коя от двете претендентки за неговата любов я заслужава повече от другата. За целта те застанаха очи в очи с всяка от тях, опитвайки се за краткото време, с което разполагат, да я опознаят доколкото могат като личност, задавайки ѝ въпроси от различно естество. Първа с тях се срещна Елена, която гледаше на запознанството им като изпитание, тъй бе наясно с факта, че в миналото нито една от партньорките на музиканта не е получила одобрението на неговата майка. Въпреки това редакторката успя да я очарова. Нещо повече, тя разчувства и двамата гости, предизвиквайки сълзи в очите им, провокирани както от признанието, че е влюбена в техния син, така и от желанието някой ден да го дари с дете, чието име да започва с първата буква на едно от техните.

Елена с майката на Евгени

Снимка: bTV

Съвсем различни емоции предизвика Валерия, която, за разлика от предшественицата си, в началото не изпитваше притеснение да седне срещу родителите нa виртуоза. Тя обаче не подозираше, че начинът, по който той предварително им я бе представил, вече бе накарал майка му да се съмнява, че моделът е подходящата половинка за него. Противоречията между двете започнаха веднага, след като двете се усамотиха, за да разговарят насаме. Най-голямото им разногласие се оказа темата за евентуален наследник, които с Евгени могат да споделят в бъдеще, тъй като участничката в шоуто категорично заяви, че няма намерение да кръщава отрочето си на който и да било член от двете семейства. Думите ѝ видимо засегнаха нейната събеседничка, която призна, че държи на традициите. Въпреки че Светла далеч не остана възхитена от Валерия, Танко определено бе запленен от нея, съзирайки една различна страна на момичето от тази, която жена му видя в него малко по-рано. В крайна сметка обаче заключи, че не тяхното мнение е от значение, а това на сина им.

Валерия с майката на Евгени

Снимка: bTV

На Елена ергенът заяви, че въпреки възхитата, която изпитва към нея, двамата не са един за друг.

"В изминалите три месеца си казахме толкова много неща, а имам чувството, че докоснах само една малка част от необятната ти дълбочина. Изумен съм от интелекта, спокойствието и богатата ти личност. Всичко, което казваш и правиш, излъчва класа. Най-много от всичко обаче, се привързах към доброто ти сърце, към твоята човечност. Всичко, което си направила за своите близки, е извънземно. Искам да знаеш, че всяка моя среща с теб, бе по-необикновена от предишната. Всеки наш разговор, бе перфектно изживяване. С теб никога не ми беше скучно, никога. Ти спечели моето сърце и това на семейството ми. Елена, дойдох тук, за да се влюбя и това наистина се случи", започна той, давайки ѝ надежда, която само миг по-късно ѝ отне. "Искам да знаеш, че ти си перфектна жена, просто не съм сигурен дали си перфектната жена за мен... Ти наистина си невероятна, но аз трябва да следвам сърцето си и съм сигурен, че ме разбираш", завърши Генчев.

Елена

Снимка: bTV

"Така трябва, Евгени", отвърна му тя. "Аз ти благодаря за това, че ми показа какво е да обичаш така, както не си представял че можеш; за това, че ми показа какво е онова, за което мечтаеш, да има физическо изражение... и аз ще го следвам и търся. Благодаря ти за това приключение", благородно заяви Елена, която, въпреки разбитото си сърце, го увери, че ще бъде добре. "Радвам се, че си открил любовта", каза му тя, преди той да я притегли в обятията си за една последна прегръдка, разделяйки се с пожеланието за попътен вятър.

Егени и Валерия

Снимка: bTV

Кастингите за третия сезон на "Ергенът" продължават, а всяка дама, която копнее да изживее своята вълнуваща романтична приказка и да срещне истинската любов, може да попълни формата от тук.