Поредицата на Netflix за Меган Маркъл и принц Хари има премиерна дата.

Първата серия от документалния сериал за херцога и херцогинята на Съсекс от общо шест, започва на 8 декември. Озаглавен е "Harry & Meghan". Премиерата на втори епизод ще бъде на 15 декември, съобщава "People".

Сериалът хвърля светлина върху върховете и паденията на любовната история на двойката. В нов трейлър, пуснат заедно с датата на премиерата, Хари казва: "Наистина е трудно да погледна назад и да не си кажа: "Какво, за Бога, се случи?"

"В семейството има йерархия", продължава Хари. "Знаете ли, има изтичане на информация, но има и истории, които са грижливо "отгледани". Това е мръсна игра", казва той. 

Тогава Меган допълва: "Разбрах, че те никога няма да те защитят."

Позовавайки се на покойната си майка принцеса Даяна, Хари казва: "Бях ужасен. Не исках историята да се повтори. Никой не знае цялата истина. Ние знаем цялата истина", добавя Хари.

Меган намеква с жест на ръката си, че след сватбата им всичко се е променило. Става въпрос за расизъм, обажда се коментатор в трейлъра. Че има омраза към Меган. 

Проектът се движи от номинираната за "Оскар" режисьорка Лиз Гарбъс.

Меган и Хари подписаха договор за поредицата през 2020 г. 

Снимка: Getty Images

Според Netflix, сериалът проследява времето когато се ухажвали и пазели това в тайна, и предизвикателствата, които ги накараха да се почувстват принудени да се оттеглят от постоянните си роли в институцията.

"С коментари от приятели и семейство, повечето от които никога преди не са говорили публично за това, на което са били свидетели, и историци, които обсъждат състоянието на Британската общност днес, сериалът прави повече от това да осветлява любовта на една двойка история. Рисуваме картина на нашия свят и как се отнасяме един към друг". 

Преди часове стана ясно, че съпрузите поемат управлението на компанията си "Арчуел", след като старши сътрудник се оттегли от поста си, предадоха световните информационни агенции.

Мандана Даяни обяви, че напуска длъжността на президент.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс каза, че сега те ще поемат "пълното ръководство" на своите медии и благотворителна фондация "Арчуел".

Снимка: Getty Images

40-годишната Даяни бе начело на медийната и благотворителна империя на двойката по-малко от 18 месеца. Тя ръководеше лично всекидневните операции.

Напускането ѝ идва, след като трейлъра, популяризиращ документалните сериали за двойката по Netflix, беше пуснат в четвъртък, пише БТА.

Говорителят каза още: "Г-жа Даяни бе неразделна част от "Арчуел" и ние сме благодарни за нейната всеотдайност, ангажираност и лидерство. Г-жа Даяни беше привлечена по време на родителския отпуск на двойката, за да придвижва компанията и нейните проекти напред. Тя успешно оформи визията и бъдещето на фондацията. Нейното напускане беше съвместно планирано с намерението херцогът и херцогинята вече да поемат пълното ръководство на своята компания. Няма да има заместник на тази позиция и г-жа Даяни напълно подкрепя херцога и херцогинята в новите им лидерски роли, като те остават приятели."