Бърт и Ърни - героите от сериала "Улица Сезам", които живеят заедно, са "най-добри приятели", казаха продуцентите на шоуто и така отрекоха твърдението на един от сценаристите, че те са гей двойка.

Сценаристът Марк Солцман, който се присъедини към сериала през 1984 г., каза пред ЛГБТК сайта "Куиърти", че отношенията между двамата герои се основават на връзката му с монтажиста Арнолд Гласман, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Винаги се чувствах така, когато пишех за Бърт и Ърни, те бяха двойка, без да ми е казано изрично. Нямаше как иначе да ги поставя в контекста. Мисля, че нямаше как да пиша за тях, освен за обичаща се двойка".

Бърт и Ърни през 1970 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Компанията, която продуцира сериала, обаче отрече твърдението на Солцман.

"Както винаги сме казвали, Бърт и Ърни са най-добри приятели - завиха от "Сесами уъркшоп" в Туитър. - Макар и да ги определят като мъже и да притежават много човешки черти, те си остават кукли и нямат сексуална ориентация".

"Сериалът "Улица Сезам" винаги е отстоявал приемането и включването на малцинствата - добави компанията във второ изявление. - Това е място, където са добре дошли всички култури и среди".

Двете кукли спят в една спалня, но на отделни легла. Затова отдавна почитателите на сериала се чудят какви точно са отношенията им.