Зрителите на Нова ще се сбъркат от смях от следващия месец - Димитър Рачков се връща в шоуто "Като две капки вода" и ще води редом с колегата си Герасим Георгиев-Геро. Със сериозни комици като двамата, купонът е гарантиран. Те ще дирижират 10-ия юбилеен сезон на предаването.

"Няма как обаче Рачков да прави две предавания, затова "Забраненото шоу на Рачков" спира и ще тръгне отново чак наесен. Няма и как да върна Зуека, затова решихме Рачков да го замести", обясни Халваджиян по Нова телевизия.

Геро замести Рачков в "Маскираният певец" и стана водещ на музикалното предаване заедно с Васил Василев-Зуека, за да може Рачков да стартира забраненото си шоу. Сред звездите в "Като две капки вода" в 10-ия юбилеен сезон ще са Руслан Мъйнов и Моню Монев, който влезе в ролята на доц. Мазов в сериала "Откраднат живот", съобщи още Халваджиян.

Рафи като победител за втори път, в 9 сезон

Снимка: Официална страница на "Като две капки вода" във Facebook

"Ако решиш, че нещо, което правиш е матрица, си свършен. Винаги трябва да правиш нещо ново и да изненадваш зрителя. Във всяка работа е така. Ако приемеш, че работата ти е copy-paste, това е началото на края. Трябва винаги да се развиваш. Не можем да излизаме много от формата. Той е ясен и има правила. Но винаги можем да направим изненада на зрителя и да разнообразим. Можем по някакъв начин да променим матрицата. Но виждаме, че вече 10 години "Капките" работят безусловно и механизмът е намерен много точно", коментира за трудностите при създаването на шоуто Магърдич.

Снимка: Facebook/ Като две капки вода

Той каза, че най-лесен му е кастинга за "Капките". "Хората искат да участват в шоуто. Не им се обаждам аз, а те ме търсят. Има много желаещи, защото шоуто показа, че артистите, които влизат, извличат само позитиви за кариерата си. Няма скандали, интриги, от които артистите се притесняват, тъй като те влияят на имиджа им. Трудното е друго. Замислете се, че за 10 години минаха толкова много хора през "Капките" и не са повтаряни, като изключим сезона "All Stars". Истината е, че шоуто е голяма провокация за тях, защото излизат от собствения си калъп и за един артист, това е много важно. Артистът си е изградил собствена матрица и когато идва в "Капките" му се налага да разруши всичко, което е градил, за да прави различни неща. Всички помним провокацията на Геро, на когото се наложи да изпълни песен на Spice Girls - това е емблематично изпълнение", каза още Халваджиян.

Преди години продуцентът заяви, че Рачков му е толкова скъп, че струва 1 милион евро. "Той има стогодишен договор с нас. Струва един милион евро", коментира тогава Магърдич Халваджиян слуховете из нета, че страхотният комик ще напуска "Господари на ефира". "Ако някой иска да го купи за друго предаване, да изчислява. Това е цената на трансфера", заяви Маги.