След като Ръсел Бранд беше обвинен в изнасилване и сексуално посегателство, още жени излязоха с оплакване за това как се е отнасял с тях.

"The Times" и "Sunday Times" съобщават, че няколко жени са излезли с твърдения за поведението на Бранд в началото на 2000-те след съвместното им разследване с "Channel 4", което беше публикувано в събота, отбелязва "Daily Mail".

Последните обвинения, които според медията не са били разследвани, но сега ще бъдат "стриктно проверени" се появяват след тези на четири жени, включително една, която твърди, че е била сексуално насилвана от Бранд по време на тримесечна връзка с него, когато е била на 16 години и все още ходела на училище. 

BBC също прави проверка по случая, защото се твърди, че 48-годишният Бранд е използвал осигурена от фирмата си кола, за да вземе момичето от училище. Девойката твърди, че Бранд отнел девствеността ѝ и я наричал "Детето". Пращал кола също така да я вземе от дома на баба ѝ и я подучвал как да се измъква от родителите си, за да се видят. 

Преди ден бе обявено, че няколко жени обвиняват комика Ръсел Бранд в изнасилване, сексуално посегателство и емоционално насилие в периода 2006-2013 г. в разследване на три британски медии, публикувано в събота, съобщиха АФП и Асошиейтед прес.

По това време Бранд е на върха на кариерата си като водещ в радио BBC и "Channel 4". Изявява се и като филмов актьор в Холивуд.

Ръсел Бранд отхвърли обвиненията. Една от жените твърди, че е била изнасилена, а другите три го обвиняват в сексуално посегателство. Едната жена говори и за физическо и емоционално насилие.

Жените обясняват, че са се почувствали готови да разкажат историите си едва след като са били потърсени от репортери, като някои от тях посочват новопридобитата известност на Бранд като уелнес инфлуенсър за решението си да говорят.

Преди да бъдат публикувани статиите, Бранд разпространи видеоклип в интернет, в който отрича твърденията. Той не посочва имената на новинарските организации.

"Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в големи медии, когато постоянно се появявах във вестниците, когато се снимах в киното и, както подробно съм писал в книгите си, бях много склонен към безразборни връзки. Връзките, които съм имал, са били абсолютно винаги по взаимно съгласие", казва той. "Тогава винаги съм бил открит по този въпрос, почти прекалено открит, и сега също съм открит по този въпрос".

Бранд също така предполага, че разследванията са част от координирана атака, целяща да го дискредитира заради възгледите му. Той е критикуван за това, че изразява скептицизъм по отношение на ваксините срещу КОВИД-19.

Ръсел Бранд стана известен като стендъп комик във Великобритания в началото на 2000-те години, след което стана водещ в телевизията и радиото, като се възползва от репутацията си на скандален човек, склонен към рисковани шеги.

Снимка: Getty Images

По-късно премина в Холивуд и участва във филми като "Прелъстен и изоставен" през 2008 г. и римейка на "Артър" през 2011 г. През 2010-2012 г. Бранд е женен за американската попзвезда Кейти Пери.

Напоследък той се превърна в политически коментатор и инфлуенсър, като публикува видеоклипове в YouTube на теми като личната свобода и пандемията от КОВИД-19.