Анимацията "Рая и последният дракон" вече втора седмица продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята за кралство Лумандра, където живее Рая, решена да открие последния дракон със способности да променя формата си е гледана вече от 23 156 зрители и има 235 428 лева приходи от билетите им.

Българската музикална комедия "Голата истина за група "Жигули" вече пета седмица е сред най-гледаните ленти в България, а през тази е на второ място. Събирането на рок-бандата след 30-годишна раздяла е гледано от 96 228 зрители и има 900 474 лева приходи.

На трета позиция е първата премиера от миналия петък - трилърът "Те пожелаха смъртта ми" по едноименния роман на Майкъл Корита. Анджелина Джоли в ролята на самотно живееща в противопожарна кула жена, която трябва да защити малко дете - свидетел на убийство е видяна от 2 631 зрители и има 27 103 лева приходи.

Четвърто място е за втората премиера - българия "Засукан свят" по едноименния разказ от "Диви разкази" на Николай Хайтов. Филмът на Мариус Куркински с Виктория Колева, Боряна Маноилова, Ана Пападопулу, Камен Донев, Вяра Коларова, Велислав Павлов, Димитър Николов, Димитър Рачков, София Бобчева в главните роли е гледан вече от 1 925 зрители и има 18 228 лева за първите три дни на екраните.

Трета премиера от миналия уикенд "Спиралата: "Убийствен пъзел продължава" е на пето място, предава БТА. Деветият филм по темата, който този път е концентриран върху разследването на поредица от убийства е видян от 1 247 зрители и има 17 440 лева приходи за първите три дни у нас.

Шеста позиция е за екшънът "Годзила срещу Конг", продължение на "Конг: Островът на черепа" отпреди четири години. Зрелищната битка между митичните съперници на територията на Хонг Конг е от пет седмици на екраните у нас и е гледана от 21 833 зрители и има 254 009 зрители.

Седмо място заема "Mortal Kombat: Филмът", създаден по едноименната поредица видеоигри на Ед Буун и Джон Тобайъс. Новите способности на ММА-боецът Коул Янг, които трябва да му помогнат в битката с враговете от Външния свят са видени от вече 25 040 зрители и има 258 965 лева приходи.

Осмо място за четвъртата премиера от миналия петък - комедията "Любов, сватби и други бедствия". Романтичната комедия, която трябваше да излезе в края на миналата година, и разказва за различни хора, занимаващи се с организацията на сватби и случващото се в тези мероприятия е гледана вече от 946 зрители и има 9 665 лева приходи от билетите им.

На девето място е игрално анимационният "Том и Джери", който вече почти три месеца не слиза от програмата на кината. Сдружаването на непримиримите врагове, за да помогнат на приятелка за работата ѝ и спасяването на сватбата в хотела ѝ е гледано вече от 51 703 зрители и има 440 372 лева приходи.

Десето място е за анимацията с "Оскар" от тази година - "За душата". Историята на учителя по музика, който се оказва в преход между "Великото преди" и Земята, е вече месец на екраните и има 15 151 зрители и има 152 078 лева приходи от билетите им.

Миналата седмица посетилите киносалоните у нас са общо 28 322 зрители.