Роджър Уотърс, съосновател на "Pink Floyd" и един от най-големите музиканти на XX век, излезе за втори път пред българска публика снощи, пише Булфото.

Концертът този път е в "Арена Армеец" и е част от новото му програма "Us + Them", а България е една от 23-те спирки в Европа от турнето му.

Снимка: Bulphoto

Съоснователят на "Пинк Флойд" изпълни едни от най-емблематичните си песни на групата от албумите The Dark Side of The Moon, The Wall и Wish You Were Here, както и изпълнения от най-новия му албум, първи от 25 години насам - Is This the Life We Really Want?, издаден миналия юни.

Снимка: Bulphoto

Както всички изяви на Уотърс "Us+Them" не е просто концерт, а цял аудиовизуален спектакъл. Той пътува с над двадесет тира и шест автобуса и за първи път в България предложи концерт със съраунд звук, съобщиха организаторите от "София Мюзик Ентърпрайзис".

Снимка: Bulphoto

Наименованието на турнето е вдъхновено от песента "Us And Them" от издадения през 1974 г. и продаден в мултимилионен тираж албум на "Пинк Флойд" - "Тъмната страна на луната" (The Dark Side of the Moon').

При предишното си посещение в София през 2013 година, по време на грандиозното си шоу "Стената" на стадион "Васил Левски", рок легендата изненадващо изписа на екрана "ОСТАВКА", с което предизвика възторг, аплодисменти и скандирания. Думата "ОСТАВКА" се появи в момента, когато Уотърс изпълняваше песента си "Мама", след стиха, в който пита: "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?".

Снимка: Bulphoto