Когато имаш сърце и талант, физическите препятствия и страдания не могат да те спрат. Въпреки постоянните си тикове, 43-годишният Георги Шопов стъпи на сцената "Гласът на България" в неделя вечерта, превзе публиката и спечели сърцата на треньорите. Разтърсващото му изпълнение на хита на "Whitesnake" - "Fool for Your Loving", обърна и четирите стола, а Графа, Камелия, Михаела и Лечев го аплодираха бурно.

Преди да излезе под прожекторите Георги разказа за травмата, отключила тиковете му. Като дете той растял без баща, но все се надявал, че ще го види. Един ден таткото се появил ненадейно и обещал да присъства на предстоящия рожден ден на сина си. Момченцето го очаквало трепетно на празника си, но родителят така и не дошъл. От преживения стрес Георги се сринал, а месец-два по-късно се появили първите му тикове. Лекарите обяснили състоянието му с отхвърлянето от най-скъпия му човек.

Георги обаче не се предал. Успял да завърши живопис и станал художник, а междувременно се посветил на още една своя страст - музиката. Пропял в пианобар, където срещнал и бъдещата си жена, също певица. Двамата заживели заедно, а преди три години се родила дъщеричката им. С участието си в "Гласът на България" Георги искал да я поощри да бъде силна и борбена като него.