По случай 60-годишнината им, "Rolling Stones" обявиха европейско турне, обхващащо 14 дати в 10 страни.

Това е първата им обиколка на Континента след смъртта на Чарли Уотс - един от най-великите барабанисти на своето поколение, който почина миналия август на 80-годишна възраст.

Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и присъединилият се към тях барабанист Стив Джордан за американското им турне "No Filter" миналата година, ще свирят на три концерта в Обединеното кралство, включително две концерта в лондонския Хайд парк - първият от които се провежда по същото време, когато бившият Бийтълс сър Пол Маккартни ще се изявява на "Pyramid Stage" на фестивала в Гластънбъри.

Стоунс също ще изнесат специален концерт в "дома" на ФК "Ливърпул" - стадион "Анфийлд", както и в 11 други дати в девет страни това лято. Освен турнето, групата отбелязва и годишнината си с чисто нов език. Логото, тяхна запазена марка, първоначално е създадено от британския дизайнер Джон Паше през 1970 г. 

Сега известният британски дизайнер Марк Нортън актуализира дизайна, заменяйки класическото червено с цветовете на дъгата. 

Сет листът на турнето ще включва хитове, включително "(I Can't Get No) Satisfaction", "Jumpin' Jack Flash" и "Gimme Shelter", авангардно поднесени откъм осветление и звук.

Турнето SIXTY на "Rolling Stones" ще продължи от 1 юни до 31 юли 2022 г., като стартира в Мадрид. Финишира в Стокхолм.