След "трудов стаж" от 22 години на сцена, Руши е готов със съвсем ново шоу. Първи ще могат да го видят феновете в София на 12 май, "Пиротска 5", а веднага след това в Пловдив, на 13 май, "Plovdiv Event Center". 

"През последните години излизах на сцена с банда, а този път исках да изненадам публиката и да им представя ново шоу с танци. Старата школа е новата школа", разказва Руши.

Специалната програма е с четирима талантливи танцьори и хореография от Милен Данков. Освен всички любими хитове, поп звездата ще направи на живо и някои нови парчета, а към него на сцената ще се присъедини китаристът Иво Чалъков (Тангра, Gravity Co.). Шоуто включва и мултимедия, и много сценични костюми, за да е пълно партито. Билетите вече са в продажба в мрежата на Еventim.

Бекграунд

През 2001 Руши дебютира с парчето "Всичко се връща" и оттогава нищо не е същото на българската музикална сцена. Някои от най-известните му хит сингли са още "Il Ritmo Del Mio Cuore", "Ти беше" и "Хотел**".

През годините Руши работи активно и като актьор, и режисьор. Завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк. За главна роля в "Цветът на хамелеона" получава награда за Най-добър актьор от Българската филмова академия. Участва с главна роля и във филмите "Снимка с Юки", "Разруха" и "18% сиво".

През цялото време Руши работи и като автор на музикални проекти за други изпълнители. През 2016, след близо 8-годишна пауза от музикалната сцена, Руши прави серия от ексклузивни, рекордно разпродадени лайв събития (всяко в рамките на 24 часа). Заради огромния интерес на фенове и медии, поп звездата решава да издаде и нов авторски материал.

Снимка: Златимир Ираклиев

През май 2019 е част от церемонията на Годишните музикални награди на БГ Радио, където изпълнява премиерно на живо сингъла "Несъвършен". А през октомври същата година в дигиталните платформи излиза и EP-то "Психо", което включва четири нови трака. Дигитален рилийз има и специален BEST OF с най-големите хитове на Руши.

Един от последните музикални проекти на Руши се казва "Мексико", от албума "Вакуум" на Евгени Енчев-ГЕНА (So Called Crew), в който като гост вокали участват различни имена от българската сцена. А на екран гледаме Руши в ролята на адвокат Мартин Касимов в хитовия сериал на bTV "Мен не ме мислете".