Вчера, 16 март, се проведе гала премиерата на дългоочаквания игрален филм на режисьора Мартин Макариев "В Сърцето на Машината". Мащабното събитие, достойно да се конкурира с голяма част от холивудските продукции, събра някои от най-популярните и обичани личности у нас. Малко след 19:00 часа по червения килим мина забележителния актьорски състав, който категорично спечели сърцата на над 5000 зрители по време на предпремиерните прожекции, част от европейското турне на филма - Александър Сано, Ивайло Христов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Игор Ангелов, Валери Йорданов. Режисьорът Мартин Макариев пристигна в компанията на съпругата си Луиза Григорова-Макариев.

Екипът посрещна близо 600 специални гости, сред които много звезди от музикалната сцена като Крисия, Гери Никол, Есил Дюран, Анелия, Глория, Алисия, Мила Роберт и талантите от Алфа Мюзик - Галин, Десита и други. Представянето на филма уважиха и актьорите Юлиан Костов, Дария Симеонова, Ивайло Захариев, Николай Станоев, Моньо Монев, Яна Маринова.

Вижте снимки >>

Някои от най-известните родни инфлуенсъри и популярни личности като Алекс Богданска, Ваня Щерева, Славена Вътова, Биляна Йотовска, Маги Джанаварова, Слави The Clashers и Ивайло Драгиев от "Айде БГ също не пропуснаха възможността да поздравят екипа и да гледат филма предпремиерно.

Николай Станоев, Александър Сано, Ивайло Захариев и съпругата му Станислава

Снимка: БТА

"В Сърцето на Машината" е една визуален разказ, който ни учи да бъдем човечни. Една история, която окрилява и ни показва, че надеждата може да се роди на най-неочакваните места. Щастлив съм, че след дълги години работа, днес имаме възможността да я споделим с вас. Благодарим ви, че бяхте част от този специален ден", сподели Мартин Макариев след прожекцията на филма.

Лентата проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години. Освен с брилятно подбран актьорски състав и качествен звук, филмът изпъква с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което го поставя на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозния Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.

Биляна Йотовска, Александър Сано (в средата) и Митко Димитров.

Снимка: БТА

Филмът се реализира от "Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт" с подкрепата на Национален филмов център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на "Силвърнойз Фрейм" на Александър Сано и Александра филмс, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

Снимка: Кeycom