Първият сезон на кулинарното риалити шоу завърши, а на финала се изправиха най-добрите сред 18-те участници - Дани Спартак и Филип.

Вижте снимки >>

В крайна сметка наградата от 100 000 лв. и договор с шеф Ангелов отиде при младия баща и бивш готвач на френския посланик - Дани Спартак.

След оспорван финал, за който всеки от финалистите бе избрал собствено меню, с което да плени гостите на ресторанта на Hell's Kitchen, Дани Спартак надделя с организация, премерено меню и стегнат екип.

Всеки от финалистите работеше с отбор от вече изключените участници в Hell's Kitchen. Дани управляваше червените - Станимир, Марко, Божидар, Силвия и Светлана, а Филип разчиташе на подкрепата на Гичка, Нина, Мартин, Габриела и Светла. Въпреки че на страната на Филип бяха Светла и Нина, които до последно бяха в кухнята на ада, все пак в отбора на Дани цареше по-голяма хармония.

Снимка: Официална страница във Фейсбук

Филип бе избрал и сложно основно ястие - патешко магре, което му създаде известни проблеми, а дори при плейтването бе забравил да сложи грах на една от VIP гостенките - Албена Михова.

Дани Спартак, освен че издаде първи основните си ястия, имаше време и да поговори със съпругата на вокалиста на група "Сигнал" - Данчо Караджов, която се интересуваше от гъшия дроб, известен още като фоа гра.

Гостите в ресторанта също трябваше да дадат своя вот за главните готвачи, които приготвяха храната им.

В крайна сметка след напрегнато очакване шеф Ангелов избра своя фаворит и обяви, че започват записванията за втория сезон на шоуто.