Докато холивудските знаменитости се събират за ежегодния си празник на киното на церемонията по връчването на наградите "Оскар" в неделя, предаването на живо няма да подмине и последиците от руската инвазия в Украйна.

Организаторите разкриха малко подробности около предстоящото събитие, но заявиха, че по време на церемонията ще има момент, в който ще бъде отбелязано нахлуването, при което загинаха хиляди хора и което прогони от домовете им една четвърт от 44-те милиона жители на Украйна.

"Макар желанието ни е нощта да e забавна и празнична и искаме тя да е своеобразно бягство, времето по целия свят е бурно", каза продуцентът Уил Пакър на пресконференция, добавяйки, че пандемията от Covid-19 също продължава да буди притеснения.

Шоуто, което ще бъде излъчено живо по телевизия АВС, собственост на "Walt Disney Company", "ще признае тези неща и ще го направи по уважителен начин", добави той.

Уил Пакър

Снимка: Getty Images

Уанда Сайкс, една от трите звезди на комедията, които ще бъдат водещи на шоуто, каза, че продуцентите са планирали "нещо, което им харесва" във връзка със ситуацията в Украйна. "Това е органично и е замислено", заяви тя.

Миналата седмица съводещата на наградите "Оскар" Ейми Шумър сподели, че е подхвърлила идеята украинският президент Володимир Зеленски да бъде поканен да се включи чрез сателитна връзка, но предположи, че продуцентите са я отхвърлили, предава БТА. "Не аз продуцирам Оскарите", каза тя в "Шоуто на Дрю Баримор".

Ейми Шумър

Снимка: Getty Images

В четвъртък Пакър не изключи появата на Зеленски.

"Шоуто все още е в процес на подготовка, така че това не е нещо, което бихме казали категорично по един или друг начин на този етап", допълни продуцентът.