Рапърът Кристофър Галовски, по прякор Фараона, който скандализира обществеността с чалга версията си на един от най-големите български хитове "Моя страна" се оплака, че срещу него е заведено дело за авторски права.

Искът е подаден от сина на изпълнителя на шлагера Емил Димитров, за сумата от 20 000 лв.

"Преди няколко дни ми изпратиха призовка. Чрез адвокатката си синът на Емил Димитров е завел дело срещу мен с иск първоначално за 5000 лв., а впоследствие - за още 15 000 за авторски права", разкри пред "България Днес" изпълнителят.

Преди време Фараона споделил пред медията, че се притеснява да не остане със семейството си на улицата, ако ищецът победи в съда и му се наложи да изплати крупната сума.

Припомняме, че след като чалга версията на хита на Емил Димитров се появи, колеги и почитатели на естрадната звезда скочиха и го обвиниха в гавра с неофициалния химн на България. Още тогава Димитров-син обяви, че ще съди изпълнителя.

Фараона на свой ред пък даде да се разбере, че си е платил за частна експертиза, от която ставало ясно, че двете парчета са различни и че нямало как ищците да спечелят срещу него в съда.