Заместник-министърът на спорта Иван Ценов, кметът на Самоков Владимир Георгиев и председателят на УС на Бороспорт АД Нели Сандалска дадоха официален старт на новия зимен сезон. Освен че караха безплатно през целия ден, хилядите любители на планинските изживявания, участваха в игри и състезания, и се наслаждаваха на музика, танци и огнено шоу.

Водещ на празненствата бе победителят от "VIP Brother" Орлин Павлов, който забавлява публиката над 7 часа. Титаните на браза BrazzVilliDJ се изправиха срещу Самоковските баби, а през това време се изви и едно от най-дългите самоковски хора. Поставен беше и още един регионални рекорд – за най-голяма самоковска питка с късмети.

Уникална прожекция върху пистата пред хотел "Рила", прерасна в огнено шоу на ски учителите от Боровец, които озариха курорта със запалени факли. Кулминацията бе празнична заря.

Вижте снимки >>

Организаторите от Бороспорт АД очакват увеличаване на туристите. В началото на 2012 година Бороспорт отвори и своя терейн парк в централната ски зона срещу хотел Рила. Всички фенове на рейловете и скоковете, ще могат да се радват на парка безплатно до Коледните празници – 25 декември включително.