Над 7000 са обажданията на Националната телефонна линия за деца 116 111 за първото тримесечие на годината. Подадените сигнали за насилие над дете за същия период са 182. Това сочат данните на Държавната агенция за закрила на детето.

В студиото на "ЗаВръзки" Ваня Кирилова от ДАЗД ще разкаже фрапиращи случаи и засукани казуси, които психолозите от Националната линия са успели да разрешат. Сигнали за самоубийства, сбивания и хранителни разстройства са се превърнали в ежедневие за експертите. Според анализите, децата търсят помощ най-вече заради проблеми в общуването и взаимоотношенията, както с връстниците си, така и с възрастните.

Психологът Таня Димитрова, която има школа за музикално обучение и личностна подкрепа, ще разкаже за предстоящия на 26 юни концерт, който организира в подкрепа на Националната линия за деца. Какво още предстои и защо е важно популяризирането на телефона 116 111 ще разберете довечера в 20:00 ч.

Как да имаме здравословна връзка с децата си? Защо семейната среда е от изключително значение за малчуганите още от раждането им? Как да намалим проблемите и агресията сред подрастващите? По тези и много други въпроси водещата Надя Павлова ще търси отговори от психолога и психоконсултант Лилия Стефанова.

Не пропускайте "ЗаВръзки" тази вечер в 20:00 ч. по WNESS TV.