Днес е радио премиерата на "Чужди тела" - новия сингъл на един от най-харизматичните български изпълнители, често наричан "Рицарят на меланхоличния рок" - Станислав Сланев-Стенли.

Автор на музиката на песента "Чужди тела" е Благослав Анастасов - фронтмен на рок бандата "Hayes & Y", който живее и работи в Манчестър. Аранжиментът е дело на Благо, Стенли и музиканта Светлин Къслев. Въздействащият текст е написан от Любо Киров. В "Чужди тела" с вокали се включва и един много специален гост за Стенли - 17-годишната му дъщеря Никол.

"Чужди тела" е пилотен сингъл от предстоящия едноименен албум на Стенли, който ще бъде издаден на 1 ноември (петък) от Вирджиния Рекърдс на физически носител (CD) и в дигитална версия с медийната подкрепа на БГ радио. Албумът е първият студиен проект на музиканта от 17 години насам, след отличения с редица награди "Обсебен" (2002). "Чужди тела" е записван в продължение на година, а песните в албума са реализирани в три различни държави - в студиа в София, Манчестър (Великобритания) и Дъблин (Ирландия). Албумът включва 10 нови песни, а Стенли събира звезден отбор от приятели - съмишленици за създаването на проекта.

Стенли и дъщеря му Никол

Фотокредит: Цветан Игнатовски/Вирджиния Рекърдс

Стенли и групата му ще представят албума "Чужди тела" на 1 ноември (петък) на живо в столичния клуб Music Jam.

Купи билетОсвен песните от новия албум по време на концерта в Music Jam, Стенли ще изпълни и някои от най-емблематичните си хитове, сред които "Обсебен", "Пътят към храма", "Стар парфюм", "Поля от слънчогледи" и други. Стенли ще излезе на сцената на Music Jam клуб в компанията на Димитър Ковачев - Фънки (бас китара), Станислав Вълчев - (китари) и Николай Николаев (барабани).

По време на концерта - промоция ще се състои и видеопремиерата на сингъла "Чужди тела".