Лентата вече откри престижния Telluride Film Festival. Преди 7 г. "Беднякът милионер" на Бойл откри същия фестивал и му донесе седем „Оскар-а”, включително за най-добър филм и режисьор. След премиерната за САЩ и Канада прожекция на "Стив Джобс" кино критиците предвещават подобно бъдеще и за него.

Вижте снимки >>

Вижте трейлъра >>

"Стив Джобс" по бестселъра на автора Уолтър Айзъксън отвежда зад кулисите на дигиталната революция, изграждайки портрет на знаменития основател на Apple, реализирал Macintosh през 1984 г., NeXT „Cube” през 1988 г. и iMac през 1998 г.

В ролята на Джобс влиза известният актьор Майкъл Фасбендър. Партнират му носителката на "Оскар" Кейт Уинслет в ролята на Джоана Хофман, бивш маркетинг директор на Macintosh. Съоснователят на Apple Стив Возняк е изигран от Сет Роугън, а Джеф Даниелс е бившият главен изпълнителен директор на Apple Джон Скъли.

Във филма участват още Катрин Уотърстън като Крисан Бренан, бившата приятелка на Джобс, и Майкъл Стълбарг като Анди Херцфийлд, един от първите членове на екипа разработчици на Apple Macintosh.

Сценарист на филма е носителят на "Оскар" Арън Соркин, продуценти са Марк Гордън, Гаймън Касиди от Film 360, Скот Рудин и носителят на "Оскар" Крисчън Колсън.

Филмът ще е трети на Дани Бойл след "Беднякът милионер" и "127 часа", който ще закрие и тазгодишния London Film Festival.

"Ако Лондон е люлката на индустриалната революция, то Сан Франциско е в основата на дигиталната такава. Беше невероятно да заснемем този филм – поглед зад кулисите към изграждането на модерния свят, в Силициевата долина", коментира Дани Бойл.