"Супер Марио Bros: Филмът", анимационен филм, базиран на поредицата видеоигри "Марио" на "Нинтендо", остана начело на северноамериканската бокс-офис класация през третия уикенд от премиерата си, съобщи Асошиейтед прес.

С 58,23 млн. щатски долара приходи за третия си уикенд, филмът, който се разпространява в цял свят от "Юнивърсъл пикчърс", е събрал общо 434,3 млн. долара в Северна Америка, с което глобалната му печалба до неделя се оценява на 871,8 млн. долара. Режисиран от Арън Хорват и Майкъл Йеленик, филмът включва звезден гласов състав, включително Крис Прат в ролята на Марио.

Снимка: Getty Images

"Злите мъртви: Пробуждане", филм на ужасите, разпространяван от "Уорнър Брос пикчърс", си осигури второто място в бокс-офис класацията с приходи от 23,5 млн. долара по време на дебюта си този уикенд. Филмът е петата част (и първата от десетилетие) от франчайза за трилъри, който Сам Рейми започна с ултранискобюджетна класика от 1981 г. "Злите мъртви".

Челната тройка се допълва от друг новак - военния филм "Заветът" (The Covenant) на режисьора Гай Ричи, който спечели 6,28 млн. долара по време на премиерния си уикенд. В него Джейк Джиленхол е в ролята на ранен сержант от армията в Афганистан.

Снимка: АР/БТА

"Джон Уик 4" с Киану Рийвс слиза на четвърта позиция от второто си място през миналата седмица с 5,8 млн. долара приходи.

Пети е спортният биографичен филм за Майкъл Джордан "Въздушния" с Бен Афлек, Вайола Дейвис и Мат Деймън (5,5 млн. долара).