Какво е и до днес да носиш титлата Супермодел и какъв е пътят, по който е трябвало да минат някои от най-емблематичните лица в индустрията, за да се превърнат в икони и да си позволят лукса да не стават от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден? За цената, която е трябвало да платят, за да стигнат до върха, разкриват част от емблемите на 90-те - Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън.

Първият епизод от документалната поредица "Супермоделите" ще се излъчи на 20 септември, като в мрежата вече се появи кратък тийзър с всяка една от главните героини. Феновете на модата нямаше как да останат равнодушни от новината, тъй като мини сериалът обещава да ги върне в златните години на манекенките, които с появата си изместиха от кориците на модните издания актрисите и певиците, на които фешън редакторите залагаха дотогава.

"Със сестрите ми Кристи, Линда и Синди сме невероятно развълнувани, че ще споделим със света историята си; няма по-добри партньори от Браян Грейзър и Рон Хауърд, които ще дадат живот на мечтата ни, защото знаем, че те ще уважат и почетат нашата история. Надяваме се, че разказвайки в документалната поредица за пътя, по който сме минали, ще окуражим, мотивираме и вдъхновим младите хора по света. Очакваме с нетърпение това приключение, което ще бъде режисирано от Барбара Копъл", написа Наоми кембъл в личния си профил в Instagram.

"Вълнувам се, че отново ще бъда с приятелките си, с които заедно ще отпразнуваме и разгледаме начина, по който супермоделите надхвърлиха традиционните представи и ограничения на модната индустрия. С подкрепата на Imagine Documentaries и режисьорката Барбара Копъл, носител на наградата на Академията, планираме да изследваме динамичните личности и промените в медиите и културата, които помогнаха за оформянето и дефинирането на тази емблематична ера", публикува Синди Крауфорд.

Линда Еванджелиста написа: "Да имаме възможността най-накрая да разкажем нашата история в сътрудничество с брилянтния екип на Imagine и под ръководството на Барбара Копъл, е толкова вълнуващо за нас, колкото се надяваме, че ще бъде за зрителите. Бих искала хората да гледат на това като на празник не само на нашите индивидуални истории, но и на силата на приятелството, мечтите и постоянството.

Кристи Търлингтън също не пропусна да сподели вълнението си: "Очаквам с нетърпение да погледна назад към това безпрецедентно време в модата с тези невероятни жени, с които съм израснала. "Супермоделите" идват в AppleTV+."

Поредицата ще представи безпрецедентен достъп до живота на четирите супермодела и ще проследи как всяка една поотделно е повлияла на динамиката на цялата индустрия.