Общността на Тросити е шокирана от изчезването на популярната инфлуенсърка Алица Стек (Хелена Енглерт). След година на продължително издирване, тийнейджърката е открита при странни обстоятелства. За съжаление, популярното момиче от добро семейство не помни почти нищо. Така започва сериала #BringBackAlice, чиято премиера бе преди ден по HBO Max.

Тя се опитва да възстанови спомените за миналото си с късчета информация, смущаващи ретроспекции и фрагментирани спомени. Не всички обаче вярват, че тя е загубила паметта си. Скоро се оказва, че в същия ден безследно е изчезнала друга тийнейджърка - Вероника Томек. Братът на Вера, подозира, че Алис може да е ключът към намирането на сестра му.

Снимка: HBO Max

Завръщането на инфлуенсърката предизвиква конфликти в групата на най-близките й приятели. Те таят мрачна тайна, а тайните винаги са почва за много силна връзка.

 

Актьорският състав на сериала включва Хелена Енглерт, Мариета Жуковска, Йовита Будник, Катаржина Галанцка, Марсел Опалински, Мила Янковска, Себастиан Дела, Станислав Линовски, Бартек Деклева, Виталик Хаврил, Наталия Иванска, Адам Цивка, Марчин Стек и Сандра Джималска.

Снимка: HBO Max

Сюжетът на #BringBackAlice се развива в шест епизода, а премиерата му в стрийминг платформата HBO Max е насрочена за 14 април.

Режисьор е Давид Никел, а зад сценария стоят Калеб Рансън, Марчин Кубавски и Милош Саковски. Продуценти са Марта Хабио и Изабела Лопуч, заедно с Антъни Руут, Джонатан Йанг и Стийв Матюс като изпълнителни продуценти от HBO Max, Масей Кубики и Ана Кепинсказа за Telemark, а Робърт Фелуч е продуцент за телевизионно съдържание. Миколай Сигуда е оператор на сериите, Якуб Зволак - сценограф, Анджей Соболевски отговаря за костюмите, а Капер Рончковски и Александра Дуткевич са фризьор и гримьор на екипа на сериала.

Снимка: HBO Max